Hotel Helia, Budapest


2023. május 31.

Dávid Csenge

Dávid Csenge

Spagetti Lakóautó Podcast
Magyarország
A nevem Dávid Csenge, 28 éves vagyok. Hegedűs Robin barátommal és alkotótársammal közel 4 éve készítjük a Spagetti Lakóautó Podcastot, 2021 óta élőben, heti rendszerességgel.
Ez a műsor a kíváncsiság, a kreativitás, a kötetlenség és a barátság ünneplése. Ugyan leggyakrabban az otthoni stúdióban rögzítünk, vettünk már fel adást egy pincerendszerben, hanyatt fekve a fűben, egy méhkasban nyúlkálva, süteménysütés közben és 24 órán keresztül egy közönségtalálkozóval egybekötve. 2019 óta rengeteg közös élményt szereztünk a hallgatóinkkal és őszinte lelkesedéssel fordulunk a podcastolás jövője és lehetőségei felé.
Az előadás vázlata:
2019-ben a Spagetti Lakóautó podcast indulása, motivációnk vázolása és a döntésünk ismertetése, hogy miért podcast formátumot választottunk

A kezdetek- megpróbálni kiismerni a piacot, a hallgatókat és a konkurenciát
megismertük a forma korlátait, de feszegetni igyekeztük őket
Adásonként változott a hangnem és a szabályunk arra, hogy miről és hogy beszélünk amíg kialakult egy íratlan szabálykönyv arról, hogy mit szeretnénk és mit nem szeretnénk kifejezni a podcastunkkal.

A közönséggel való kommunikáció folyamatos pici lépésenkénti növelése és kiterjesztése, ami egy 24 órán át tartó élő adásban csúcsosult: közösség alakult ki. Barátságok születtek. Segítettek nekünk, mi segítettünk nekik. Gyakran az adást is formálja a hallgató, kétoldalúvá vált szép lassan a csatorna.
Zárásként: terveink a jövőre, reményeink és vágyaink a formátumtól, folyamatos adaptálódás, ugyanis ez a túlélés kulcsa a közösségépítés mellett.
2023. május 31.

Kiemelt támogatóink